De tekenen van het leven.

Wanneer herken je de tekenen van het leven. De tekenen van het leven herken je wanneer je er voor open staat. Het vergt inzicht in mogelijkheden die het leven biedt, uiteenlopende persoonlijke waarden en de wil te veranderen en verbeteren.

Alles wat je hoeft te doen is luisteren naar wat anderen zeggen, zien wat er om je heen gebeurt en dat wat je opvalt te filteren. Vertaal opvallende gegevens naar je eigen ervaringen, je eigen leven. Het relateren van zaken die jij voor jezelf van belang acht, zijn zaken die je helpen in je groei en ontwikkeling. Luister naar je hart, volg je intuïtie.. Voel en weeg af. In stilte, in rust, zul je je antwoorden vinden, bijvoorbeeld door meditatie. Antwoorden zijn er altijd. Er naar handelen, het opvolgen kan het zwaarste gedeelte zijn van het volgen van je pad. Spijt hoef je nooit te hebben wanneer je zorgt, dat je zaken goed afhandelt. Hoe zwaar het ook is, houdt altijd de eer aan jezelf door de waarheid uit te spreken. Neem hierin en altijd je eigen verantwoordelijkheid.

Wanneer je een leugen leeft, zul je je er aan aanpassen. Een leugen werkt echter altijd als een boomerang op het moment dat anderen of bepaalde ervaringen jou ermee confronteren. Wees altijd eerlijk en oprecht. Ook al zijn wenselijke keuzes niet altijd een optie om te kiezen.

Soms valt het niet mee.. Er is je soms al zoveel onrecht aangedaan in je leven, het is een kunst de eerdere ervaringen niet af te reageren op de nieuwe ervaringen. Wees dankbaar voor alles wat je leert, ervaart, herinnert. Dankbaarheid is groei. Wees niet bang het te laten zien.

Keuzes zijn de stenen op het pad naar je bestemming. Ik spreek altijd voor mezelf. Wanneer ik lees, luister, zie, neem ik dat op, waarvan ik denk dat ik er iets aan heb. Ik lees mijn tekenen van het leven. Wat mij betreft mag dat voor iedereen voor zich gelden. Dit is mijn waarheid.

leestip: De Alchemist, Paulo Coelho

Advertenties

Eén reactie op “De tekenen van het leven.

  1. Mooi blogje en deze zin: ‘Keuzes zijn de stenen op het pad naar je bestemming.’Love It, een beetje als de mijne, dromen zijn de zaadjes van ons bestaan….

    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s